Ferdo

IP SI*TRAUM VON FF FERDINAND

(OSH a 03 – plavo bijeli bikolor)
CH & CFA CH Nianguaview Kansas Tornado, OSH b 03
SI*Okonor Sulamit, OSH a 24

Ovo je naš ljubimac FERDO, zapravo mačak moje kćeri Morane, savršeni dodatak našoj „britanskoj“ mačjoj obitelji. Ferdo je orijentalni mačak i ljubimac cijele obitelji (i mačje i ljudske). Također je i odličan dodatak polu-aktivnim „britancima“ jer ih drži u stalnom pokretu.

Marrubium.com.hr

O Orijentalcima


To su izuzetno inteligentne, znatiželjne, temperamentne, aktivne i vesele mace, čiste i vrlo pričljive. Ponekad pomislite da razgovaraju sa vama. Vrlo brzo vam nauče vraćati bačene loptice, a našem je Ferdi najdraža igračka pinkala.
Vole biti u središtu pozornosti i jako su vezani za vlasnika. U svakodnevnom životu im je potrebna pažnja, a također vole i toplinu zbog kratke i polegnute dlake (bez poddlake), zato samo traže priliku da se sklupčaju uz vas. Za njegu dlake ne treba puno vremena, jer to obavljaju sami i vrlo su čiste mace, ali je potrebno paziti na prehranu zbog osjetljivosti. U svakom slučaju, ako želite macu koju možete stalno gnjaviti, maziti, igrati se s njom i komunicirati sa njom kad se to vama prohtije ali i kad se to njoj prohtije, orijentalna mačka je idealan izbor.

“U koliko niste spremni na potpuni angažman oko mace i želite svoj mir, nabavite kip ili sliku – nikako ljubimca, a pogotovo ne orijentalca.”